Докато френските медии се оказаха като в небрано лозе около скандала с Доминик Стос-Кан, англосаксонската преса има богат опит с отразяване на извънбрачните връзки и очернянето на образите на политици и бизнесмени. Да си припомним някои от тях:

Джак Уелч, CEO на General Electric, 2002

След като се оттегли през 2001 г., харизматичният шеф на General Electric вероятно би бил просто още един богат пенсионер, ако не беше гръмнал скандал около връзката му с Сузи Уетлофър. Двамата се запознали, когато журналистката от Harvard Business Review дошла да вземе интервю. Съпругата на Уелч контраатакува с компромати, доказващи как благоверният й и любовницата му се възползват от благата, осигурявани General Electrics за висшите служители. Джак Уелч бе принуден да плати тлъста сума за развода и ... след това се ожени за Сузи Уетлофър.

Хари Стоунсайфър, CEO на Boeing, 2005

Женен и с деца, Хари Стоунсайфър имаше глупостта да започне връзка с подчинена... малко след като сам установи строг етичен кодекс в компанията. Така две години след като зае поста, той бе принуден да напусне.

Клаус Фолкерт, директор на съвета на работниците във Volkswagen, 2005

Секс, подкупи и проститутки. С това може да се преразкаже един от най-големите корпоративни скандали в Германия. Всичко започна, след като директор от Човешки ресурси на Volkswagen призна, че е платил около 2 млн. евро подкупи за Фолкерт, с които били платени отсяданията му в луксозни хотели и вечери в компанията на проститутки. Още 400 000 евро занимали към любовницата на шефа в Бразилия.

Фолкерт бе признат за виновен за злоупотреба с доверие и бе осъден на 2 години и полвина затвор. Директорът на персонала на концерна, Клаус-Йоахим Гебауер, който бе признат за негов съучастник, прекара година в затвора, а издалият ги Петер Харц се размина с условна присъда и глоба от 576 000 евро.

Пол Улфовиц, президент на Световната банка, 2007

Улфовиц се оказа в окото на урагана две години, след като зае поста на президент на Световната банка. Още в началото той бе помолил приятелката му Шаха Риза,с която живее от 2001 г. да бъде преместена от Световната банка в Държавния департамент, за да се избегне конфликт на интереси. Решението му бе приветствано. Само че по-късно стана ясно, че на новия си пост Шаха Риза е получавала заплата по-висока и от тази на държавния секретар по онова време Кондолиза Райс. Най-грозното в историята е, че Улфовиц точно се бе заел да се бори с корупцията! Така че той се извини и подаде оставка няколко месеца след началото на скандала.

Макс Мосли, президент на Международната автомобилна федерация, 2008

На 68 години Мосли се оказа в центъра на скандала, след като в медиите изтекоха негови снимки в нацистки дрехи по време на садомазохистичен сеанс с 6 проститутки. Той обаче гордо изправи глава и заяви, че никой няма право да се меси в личния му живот. В крайна сметка Мосли осъди News of the World на 60 000 паунда за публикацията на снимките и дори успя да спечели доверието на членовете на FIA, продължавайки успешно мандата си до края.

Марк Хърд, CEO на Hewlett-Packard, 2010

Въпреки репутацията му на човек, който изправи на крака щатската компания, Марк Хърд бе принуден да напусне след като бе обвинен в сексуален тормоз. Всъщност Хърд не бе нарушил федералните закони, а само кодекса за поведение на компанията. Бащата на две деца си бе хванал за любовница актрисата и консултант за компанията Джоди Фишър, след което й платил 20 000 долара, за да скрие характера на връзката им.