Диамантите са минало, златото е новият най-добър приятел на момичетата. В последно време се смята, че жълтият метал, използван в кухнята и козметиката, има определен ползотворен ефект върху здравето и външността.

Последната мания на звезди и богаташки е да посещават луксозни хотели и спа- клубове, предлагащи освежаване с 24-каратово злато след излагането на лятното слънце. Златото не само прикрива следите от стареене, но и придава блясъка си на кожата, твърдят козметолозите. Разбира се цената е... златна, между 500 и 300 долара за процедура, а услугата в целия й блясък се предлага в елитни спа хотели:

1. Four Seasons Spa (Флоренция)

Цена: 560 долара

Хотелът в стил Палацо във Флоренция се помещава в дворец, някога принадлежал на могъщата фамилия Медичи. Отличителна черта на този луксозен хотел са спа-процедурите с 24-каратово злато, които се предлагат в специално изработен от японската компания ОМО спа център с размери 791 кв. м и пищно обзаведени стаи.

Пълната процедура трае два часа и включва специална нанотехнология за златна мъгла- чрез нея златни листове се топят и превръщат в течност, която лесно се абсорбира от кожата и я повдига, стяга и изсветлява.

Хотелът от същата верига в Чикаго пък се е специализирал в подмладяващи процедури- кара ви да се отпуснете върху кушетка в спокойните спа салони и да се насладите на процедурите, освежавайки се с пресни плодове и чай.

2. Eldorado Hotel & Spa (Сан Франциско)

Цена: 475 долара

Разположен в Сан Франциско, САЩ, Eldorado Hotel&SPA е един от първокласните хотели в Америка, който предлага класически минерални извори и спа център . Той също си стисна ръцете с OMO за златна технология за омекотяване на кожата, подмладяване, супер хидратиращо лечение и стягане. Цялата процедура трае 80 минути.

3. Pure Gold Radiance Facial (Бевърли Хилс)

Цена: 450 долара

Beverly Hills Hotel е разположен на прочутия „Сънсет булевард" в центъра на Бевърли Хилс сред 12 дка тропически градини, екзотични цветя и алеи. Освен суперскъпа френска златна козметика, неговият спа предлага процедури със златни капки, които проникват дълбоко в кожата и й придават лъчезарен, златист вид.

4. Veronica's Skin and Beauty Center (Малибу)

Цена: 350 долара

Това е цяла клиника, посветена на златото, и включва лъчетерапия и нанотехнологии за лицето и цялото тяло. За клиентите се грижи персонал от експерти по кожата, включително естети, диетолози, специалисти по акупунктура и лекари.

5.Luxe 24 Karat Gold Facial, Чарлстън

Цена: 350 долара

Хотелът в самото сърце на Америка е построен в стил Ориент- Експрес и предлага една от най-луксозните златни процедури с течно злато. За 80 минути клиентите минават няколко различни стъпки до постигане на златния ефект.