Съблазнителни завои, горещ малък мотор, създаден за висока скорост, секси европейско име... Блясъкът на суперскъпите коли се подхранва допълнително и от самата цена- например от 1.7 млн. долара до 2.4 милиона за Bugatti Veyron с 2.5-секундно ускорение от нула до 60 и 267 км/ч максимална скорост.

Но момент... Новия Bentley "все още в етап на планиране", като се знае, че ще има V-12 или хибриден двигател в крайния продукт.

Притежаваният на Fiat , Maserati, междувременно остава „само на хартия", но Fiat открито признава, че той ще бъде направен на платформата на доста по-евтиния и нискокачествен Jeep Cherokee.

Дори представеният наскоро на изложението във Франкфурт най-нов британски производител на луксозни коли Eterniti Motors предложи своята Hemera SUV за 276 000 долара. 276 000? За 629 конски сили и V-8 двигател, не е ли малко скъпо?

Все пак някои коли има какво да предложат срещу цена, колкото за къща с три спални в САЩ и добър колеж за децата.

Ford F-450 Super Duty

Цена: 49 900- 64 000 долара

Ford F-450 е един от най-евтините автомобили в класацията, но все пак трябва да имате свободни 50 000 долара, за да си го позволите. F-450 има 6.7-литров, V-8 турбодизелов двигател , 400 конски сили мощност, може да пренася почти 2 650 кг полезен товар и да тегли още 8 950 кг. Но той има и характеристиките на луксозна кола- кожени седалки, LCD екрани, сателитно радио, навигация, огледала с подгряване.

От излизането на F-Series досега той стана най-продавания модел пикап в САЩ и изпревари подгласника си от GM - Chevrolet Silverado.

BMW X5

Цена: 47 200- 64 000 долара

Луксът е нещо хубаво, но още по-хубаво когато е съчетан с полезност и сигурност, а рядко някой успява да изпълни това, което е обещал за цената си по-добре от BMW.

Луксозният BMW X5 се предлага с екстри като панорамен люк на покрива, автоматичен контрол на климатика с отделни настройки за ляво и дясно, автоматична задна врата, предни и странични сензори за разстояние, камера за обратно виждане, дисплей на предното стъкло, сателитно радио Sirius, HD радио, развлекателен център за деца и навигационна система. Има три реда седалки и двигател Drive35d (4.4.-литров, V-8 двигател с 400-конски сили)

Volkswagen Race Touareg 3

Цена: 180 000- 400 000 долара

Volkswagen Race Touareg 3 спечели тази година рали Дакар със своя 2.5-литров двигател с 300 конски сили, който му позволява се движи със 117 мили в час на повърхности, вариращи от дълбока кал до разбити асфалтови пътища и чакъл. Има леко модифицирана конструкция, 18-цолови джанти BBS и ускорение от 0 до 100 км/ч за 6 секунди.

Rolls-Royce Phantom Bespoke

Цена: 180 000- 400 000 долара

Много предпазливи купувачи на автомобили с повече кеш, отколкото могат да преброят, залагат на блясъка на Rolls -Royce. Английската кралица, медийният магнат Уилям Рандолф Хърст, махараджата на Нандгаон... Твърди се, че дори Ленин имал такъв, специално пригоден да пътува в руската зима.

Дори в наши дни, когато „животинското присъствие" в колата се ограничава до кожен салон, Rolls Royce Bespoke се радва на голямото търсене. Автомобилният производител обяви това лято, че ще удвои екипа си в централата в Гудууд, Англия, за да отговори на нуждите на клиенти си, за които всеки автомобил се изготвя съобразно личните им предпочитания.

Причината? Ако имаш толкова пари, че да не ти пука, можеш да си позволиш да пътуваш при най-високо ниво на комфорт и безопасност, които един автомобил може да предложи.