Хакерската групировка Anonymous удари официалния сайт на Нюйоркската фондова борса в рамките на акцията "Окупирай Уолстрийт".

Вследствие атаката сайтът бе блокиран за няколко минути. "Обявяваме война на Нюйоркската фондова борса. 10 октомври никога няма да бъде забравен!", се казва в изявлението на Anonymous.

Според някои източници сайтът е преустановил работа за 2 минути, докато според други - за 15 минути. По думите на представителя на Нюйоркската фондова борса Рик Адамонис, "кратковременното блокиране на сайта не се е отразило на борсовата търговия".

Акцията "Окупирай Уолстрийт" започна в средата на септември, като всяка поредна проява се уговаря чрез Facebook и Twitter.

Протестите са против финансовото съсловие в САЩ - банки, инвестиционни фондове и борси, считани за основни виновници за избухналата през 2008 г. криза. Организаторите обвиняват въпросните институции в "корпоративна алчност" и "финансов тероризъм".

Протестите за кратко обхванаха най-големите градове в страната, като на 1 октомври само в Ню Йорк демонстрираха близо 1000 души.

Източник: БГНЕС