Допълнителни защитни устройства против кражба ще бъдат монтирани на по-новите модели BMW-та, които са застраховани с пълно Каско в Бул Инс.

Застрахователната компания уведоми клиентите си по пълно Каско, че автомобилите им подлежат на поставяне на устройство за допълнителна сигурност, ако са от следните модели на BMW: серия 1 - произведени след 2004 г., серия 3 - произведени след 2005 г., серия 5 и 6 - произведени след 2004 г. и серия 7 - произведени след 2002 г.

Бул Инс и BMW България са сключили договор със специализирана фирма за поставяне на устройствата. Монтажът ще е за сметка на застрахователя и се прави с цел повишаване на сигурността и противодействие на неправомерното отнемане на застраховани автомобили, пише в съобщението.

За повече информация и възлагателни писма за безплатно поставяне на устройствата, застрахованите трябва да се обърнат към застрахователния си брокер или да се обадят в централата на Бул Инс.

Това не е първата подобна мярка на Бул Инс. В началото на годината компанията обяви, че осигурява монтирането на безплатни защитни устройства, които ограничават проникването в най-крадените луксозни автомобили в България - моделите X5 и X6 на BMW. За тях стана ясно, че е осъществен пробив в софтуера им за защита и могат да се откраднат за под 20 секунди, в резултат на което производителят е започнал безплатната му подмяна чрез преинсталация в официалните сервизи на марката.