Неприятно е да получиш глоба за паркиране.

Мнозина имат забавни истории за това как са ги глобили, докато са спрели „само за 2 мин.“ или пък изобщо „не са били виновни“.

Следващите няколко истории обаче са направо абсурдни:


Глоба от 1954 г.!

Мъж влязъл в полицейско управление в Небраска с фиш за глоба от 13 юли 1954 година. Фишът бил сложен в рамка. Мъжът казал, че го е открил сред вещите на майка си и иска да го запази като сувенир, но желае да изплати дълга.

Глобата била 10 цента.

Глоба за автобус играчка

Фризьор от Брайтън обжалва глоба от 50 паунда за неправилно паркиране.

Негов камион играчка престоял на улицата близо месец, когато получил глоба за паркиране. Джовани Кортези поставил камиона пред салона си като реклама, която да привлича клиенти.

Полицията е опростила глобата.

Автобусен шофьор се крие под автобуса си, за да избегне глоба

Автобусен шофьор в Китай се скри под автобуса си, за да избегне среща с полицията.

Мъжът бил спрян след като минал на червено, карал с превишена скорост и преминавал от една лента в друга безразборно.

За да избегне получаване на глоба, той се скрил под автобуса. След като не успели да го убедят да излезе, те извикали пожарната и използвали сила, за да го извадят изпод возилото.

Пешеходецът, който бе глобен с 80 паунда, за това, че бе прегазен от полицейска кола

Даниел Хорн бил блъснат по полицейска кола на тротоара. Не само, че кракът му бил счупен, но мъжът получил глоба от 80 долара, за „нанасяне на щети по полицейска кола“.

На фиша му пише „Вие сте се блъснали в предната част на маркиран полицейски автомобил и сте му причинили щета“.

Жена получи глоба за паркиране от 208 година пр. Хр.

Жена в Сицилия получи глоба за 32 00 евро, след като й е начислена лихва от 208 г. пр. Хр. Служителят изпуснал една 0, тъй като правилната година била 2008 г. Жената всъщност дължала 102 евро.

Когато отворила плика и видяла сумата й станало лоши и се наложило да посети лекар.

Мъжът, който плати глоба с 3 500 пенита

Водопроводчикът Стюарт Уайт често бил глобяван и решил да плати последния си фиш с пенита, 42-годишният Уайт отишъл в полицейското управление с кофа с 3 500 пенита, с които платил фиш от 35 паунда. Той бил ядосан, защото спрял само за малко, по работа.

Жена с 69 глоби за минаване на червено

Амбър Грей от Албъкерк, Ню Мексико, е натрупала 69 глоби от скрити камери за минаване на червено за период от 2.5 години. За този период тя е била спирана и 23 пъти за други нарушения. Освен, че е минавала на червено, в повечето случаи тя е карала и с много превишена скорост.

Тя дължи 10 000 долара от глоби и продължава да кара с отнета книжка.

97-годишната жена, която влезе в затвора за неплатена глоба

Полицаи сложили белезници на жената на преклонна възраст, след като я спрели за проверка и се оказало, че тя кара с отдавна изтекла книжка, с изтекла регистрация на автомобила и неплатена глоба. Дори имало издадена заповед за нейния арест и нямало как – трябвало да я приберат.

Госпожа Келтън, бивша учителка, била в ареста 2 часа, преди нейният адвокат да я освободи.

Нейният син, който е пластичен хирург, твърди, че въпреки годините си майка му шофира прекрасно, готви си сама и води активен живот.

Стани фен на Profit.bg във Facebook