Щом има търсене на една услуга, то ще има и предлагане.

У нас отскоро започнаха да предлагат услугата „шофьор, който да ви отведе с вашата кола до вкъщи, когато пийнете повече". Естествено, вие можете да вземете такси, но тогава кой ще прибере вашата кола?

И докато у нас такива услуги са сравнително нови, в други държави са измислили къде-къде по необичайни:

Професионално чакане на опашка

Сайтът Linestanding.com изпраща хора, които да се редят на опашка вместо вас. Услугата обаче е само за град Вашингтон. Поръчвате си човека онлайн, а вие отивате на опашката, когато неговият (тоест вашият ред) е почти дошъл. Той ще държи табелка с име по ваш избор (като на летището), така че когато отидете на място ще можете да го познаете.

Последни думи

Един от проблемите в това да починете внезапно е, че може никога да не успеете да се сбогувате с вашите близки. Можете да помислите за това докато сте живи.

Сайтът Lastmessages.uk.co съхранява вашите прощални аудио-записи, и-мейли и дори важни документи като завещания и др.

Можете да запазите до 100 е-мейла, които ще бъдат разсекретени както сте заръчали - при смъртта ви, когато ваш близък сключи брак, когато се роди дете в семейството и тн.

SMS-напомняне за зачеване

Ако се опитвате да забременеете, приложение на телефона ви изчислява и ви напомня с sms дните, в които сте в овулация.

Телефонно позвъняване в неудобен момент

Налагало ли ви се е да водите неприятен разговор с някого и да се чудите как да се измъкнете? Ако се абонирате за тази услуга, следващият път когато някой ви досажда в кабинета ви, само натискате един-два клика на мишката и веднага ви звънят по телефона. Абонаментът струва 4.95 долара на месеца.

Почистване на изпражнения от птици

Почистват коли и къщи, без да мрънкат.

Почистване на местопрестъпления

След като местният Хорейшио и неговият екип си свършат работата и си съберат доказателствата, се налага някой да почисти.

Когато някой е убит в дома си (или почине при инцидент), роднините са отговорни за почистване на последствията.

Тази фирма предлага да направи това вместо тях. Но не ги разбирайте погрешно! Те чистят след като си тръгне полицията. Ако ви се наложи да се отървете от килим с кръв и няколко трупа, няма да ви помогнат.

Пепел на портрети

Рисуват портрет на ваш близък като смесват пепелта му, или част от нея, с боята.

Поръчайте последното меню на известен затворник

Ресторант в Торонто предлага доставка на последното меню на затворник, осъден на смърт. Всички менюта струват 20 долара, не можете да ги избирате, идва случайно меню. Към него получавате DVD с информация за нещастникът, който го е поръчал и хартиена маска с негова снимка. Малко е извратено!

Розово такси - само за жени

35 коли в град Пуебла, Мексико, обслужват само жени. Шофьорите също са жени. Някои мексиканки се дразнели на нахалните мъже-шофьори или пък се притеснявали да ползват услугите им късно вечер. Тази фирма е на техните услуги.