Жител на китайско село стана медийна звезда в страната си, след като репортер случайно забеляза необикновена прилика между него и руския премиер Владимир Путин.

Да се открие двойник на руския лидер- шампион по карате, авиатор, плувец, ловец, откривател, изглеждаше невъзможно, но...

Неговият двойник- Ло Юанпин бе открит съвсем случайно от журналист, който минавайки през селото му, го видял да работи във фермата си. Обръщайки внимание на приликата, репортерът го снимал и изпратил снимката в редакцията, в която работи, а оттам тя излязла със заглавие „Китайският близнак на Путин“.

Ло Юанпин е на 48 години и живее скромно в малко село, животът в което рязко се раздвижи през последните дни от журналистите, стичащи се да се срещнат с „тайния брат на Путин“, както го нарече пресата.

Самият двойник се надява, че внезапно споходилата го слава ще му помогне да подобри малко живота си. Той се кани да напусне село и да се насочи към шоубизнеса. Но най-голямата му мечта е да се ожени. Ло Юанпин силно се надява, че приликата му с руския лидер ще привлече нежния пол към него и ще му помогне да създаде семейство.