Златко Димитров е новият изпълнителен директор на „Слънчев бряг” АД. Това стана ясно след заседание на съвета на директорите на акционерното дружество, провело се в Слънчев бряг.

Преди това обаче беше приета оставката на Мария Михалева, подадена в края на летния сезон заради кризата с „Алма тур” в курортния комплекс

С новата позиция Димитров освобождава както председателското място в съвета на директорите, така и мястото на заместник-управител в областна администрация- Бургас.

Най-вероятно през следващата седмица ще бъде входирана официалната му молба за отказ от държавния пост. За председател на съвета на директорите бе избран заместник министърът на туризма Иво Маринов.

Първата задача на Златко Димитров на новата длъжност ще бъде да свика извънредно общо събрание на акционерите на дружеството, което ще се проведе в началото на следващата година.

Припомняме, че в средата на септември възникна спор между туроператора „Алма тур” и превозвача „Бългериа еър”. В резултатът на противоречията стотици руски туристи не се прибраха навреме в родината си.

Тогава изпълнителният директор на „Слънчев бряг” АД Мария Михалева си подаде оставката, заради това, че е регионален представител на „Алма тур”. Михалева нямаше вина и отношение в конфликта, но реши да се оттегли, за да не се провокират спекулации във връзка със служебното и положение.

Новият изпълнителен директор на „Слънчев бряг” АД заяви, че ще продължи политиката на дружеството от последните две години за налагане на правила, законност и ред в туристическия комплекс и прекратяване на порочните практики в управлението от миналото.