Тази нощ бяха подпалени пет коли в столицата, като за първи път три автомобила бяха опожарени недалеч от полицейско управление. За разлика от предишните палежи трите автомобила, подпалени на малка уличка до СДВР, не се намират един до друг.

Около полунощ бяха опожарени две коли - "Пежо" и "Мазда" в столичния квартал "Люлин". Час по-късно, недалеч от Столичната дирекция на вътрешните работи на ул. "Добруджански край", бяха опожарени още три коли - "Волво", "Пежо" и "Сеат". Колите не са скъпи, луксозни или собственост на криминално проявени, уточнява БГНЕС. Те са изгорели бързо.

Всичките автомобили са били подпалени в предната част.

Подпалените тази нощ коли в "Люлин" и до СДВР имат различен почерк от предишните палежи, заявиха от полицията. За пръв път палежите се пренасят към центъра.

Подпалените автомобили водят към нова версия за заразна мода между отделните квартали в София.

Не става въпрос за един и същи човек или пък за една и съща група, която да е свързана с палежите на автомобили в София. Това каза за агенция „Фокус” старши комисар Валери Йорданов, директор на СДВР:

„Не изключваме няколко версии, по които да се извършват палежите, включително и за лични отмъщения или саморазправи. Както и не изключваме и версия за лица, които са склонни към извършване на такъв вид престъпление”, коментира старши комисар Йорданов. Той уточни, че при палежите от предишните дни и снощните има общи неща, но има и различия.

„Все пак допълнителни огледи ще се правят днес по всичките случаи, които са и тогава вече след като излязат и експертизи, и допълнителните огледи, чак тогава би могло да се каже. Доста неприятни истории”, каза той.

На въпрос дали запалените автомобили в близост до СДВР са „сигнал” към полицията старши комисар Валери Йорданов заяви: „Не, едва ли чак сигнал. Не смятам, че има връзка със СДВР”.

Само преди 24 часа в столицата бяха опожарени други три коли. Запалени бяха "Фолксваген голф", "Шкода" и "Волво" близо до бившия магазин "Рамстор".

Около 35 коли са запалени умишлено за изминалите два месеца в София.