Руската актриса и модел Мария Кожевникова, която е била на корицата на руския Playboy през 2009 г., ще влезе в новия парламент на страната през следващата седмица, информира Moscow Times.

През тази есен Кожевникова беше избрана за най-сексапилната жена в Русия от списание Maxim и получи автомобил за това.

Преди време Кожевникова беше част от руската поп група "Love Stories", основана през 2002 г. Тя стана популярна и с участието си в руския сапунен сериал "Универ."

В парламента към Кожевникова ще се присъединят бившата тенис звезда Марат Сафин и бившият шампион по бокс в тежка категория Николай Валуев. Кожевникова влиза в парламента като представител на партията на Владимир Путин Обединена Русия.

Кожевникова разбираемо има много фенове, които изглежда са доволни от избора й. Тя обаче има и критици, които се възпротивиха на решението й да се кандидатира за народен представител. Кожевникова им отговори с пост в своя блог казвайки: "Да, блондинка! Да, депутат! И какво oт това?"

Двадесет и седем годишната Кожевникова се очаква да се откаже от кариерата си на актриса (поне засега), за да се концентрира върху политиката. Тя ще седне в парламента за първи път на 21 декември.

Станете наш приятел във Фейсбук