Песента Everybody Hurts на REM беше определена за най-депресиращата на всички времена. Изследването, осъществено от театралния продуцент Дейвид Кинг, установило още, че 70% от мъжете се просълзяват при тъжна песен. А близо 90 на сто от жените признават, че слушането на емоционална песен или музика ги е накарало да се разплачат.

Песента на REM беше определена за най-тъжната на всички времена, като победи "Candle in the Wind" на Елтън Джон. На трето място остана "The Living Years" на Майк енд дъ Меканикс, съобщава БНГЕС.

Изследването показало още, че 84% от мъжете на възраст между 18 и 24 години, се просълзяват на тъжна музика. Но при възрастовата група на 55 и повече години цифрата спада до 74%.

Участниците в изследването трябвало също така да отговорят къде е най-вероятно да се разплачат на тъжна песен. Повечето плачели у дома, песните и музиката, свирена на сватби също отключват лесно емоциите, като 40% от жените признават, че са плакали.

Музиката, изпълнявана на сватби, се оказала емоционална само за 20% от мъжете, които признали, че са пускали по една сълза на песен, свирена на сватба на техни приятели или роднини.

Тъжните песни по радиото в колата също могат да накарат мъжете да се разплачат, като това признали 23% от участниците в допитването. 33% от дамите също споделили, че са плакали зад волана.

В топ 10 на най-тъжните песни попадат още "I will always love you" на Уитни Хюстън, "Nothing compares to you" на Шинийд О`Конър, "Hallelujah" на Ленард Коен, "My heart will go on" на Селин Дион, "Fix You" на Колдплей, "Seasons in the sun" на Тери Джакс и "Without You" на Хари Нилсън.