През миналата седмица компанията GDS Architects спечели конкурс за строителството на небостъргач в Инчхон- третият най-голям град на Южна Корея. Кристалната кула, наречена Tower Infinity, е проектирана със специална оптична технология, за да изглежда полупрозрачна и сякаш разтваряща се във въздуха, съобщава IBTime

Проектът, който трябва да бъде завършен през 2014 г., предвижда небостъргачът да е с височина 450 метра. Мястото на строителство не е случайно избрано- Инчхон е известен като „вратата на корейската столица“, в него се намират най-голямото летище и най-голямото морско пристанище на Южна Корея.

С гледка към града, на височина 392 метра, ще бъде изградена втората най-висока панорамна площадка в света, а в основата на кулата ще има търговски площи, кафенета, огромен аквапарк и спортни съоръжения.

Всичко това изглежда прекрасно, но ако си припомним наскорошното изследване, според което строителството на небостъргачи провокира финансови кризи, може би е по-добре, ако инвеститорите почакат, преди да вложат парите си в проекта.