Американците харчат над 40 млрд. долара на година за домашните си любимци. Появяват се все повече предприемачи, които измислят иновативни (и скъпички продукти) за животните.

Ето някои от тях, представени от CNBC:

Фитнес пътечка за куче – 15 долара на тренировка

Къде: Fitdog Sports Club, Санта Моника, Калифорния

Името на фитнеса Fitdog означава „куче в добра форма“. Клубът е основан през 2010 година от двама бивши инвестиционни банкери, които са зарязали Уолстрийт, за да учат кучета да тичат на пътечка. Вече имат 10 записани кучета в техния час, цените започват от 15 долара и нагоре в зависимост от тренировката.

Андреа Сервадо е една от собственичките. Тя обяснява, че фитнесът е за кучета, чиито собственици нямат време да си играят с тях, а кучетата имат много енергия за изразходване.

Луксозна чантичка за ако –34.95 долара

Докато се разхождала в Сан Диего Сюзан Дейвидсън с погнуса виждала едно и също нещо навсякъде – хора, разхождащи се и пиещи сутрешното си кафе с прозрачни чантички с кучешко ако в ръка.

За това тя направила PoopPac. В него има две отделения – в едното има чисти торбички, а в другото може да съхранявате вече използваните.

Започва да ги произвежда през април 2010 и вече е продала около 2000.

Ботуши Pugz Boots –19.99 долара

Те са копие на прочутите ботуши Ugg, само че за кучета.

Произвеждат се от Hugs Pets Products of Lake. Собственичката на компанията първо направила такива ботуши за собственото си куче (за подарък за Коледа), но поради големия интерес започнала да прави други и да ги продава. Клипове на кучета обути в тях са много популярни в интернет.

Нокти за котка Soft Claws –18.95 долара

Те са от винил и не позволяват на котето да развали мебелите ви.

Има 15 цвята. Освен, че спасяват котето от рязане на ноктите (което е забранено в Калифорния), те му придават фешън вид.

Огърлица с отпечатъка на носа на вашето куче – 199.99 долара

Джаки Кауфман прави отдавна прави бижута по поръчка. Сред най-поръчваните при нея били огърлици с отпечатък от пръста на някой любим човек. През 2009 година една жена поискала Джаки да й направи огърлица с реплика на носа на кучето й. Идеята станала хит, днес Джаки прави бижута с реплики на носове и лапички на кучета и котки. Миналата година тя е продала 1500 такива на сайта си.

Врата за котки, разпознаваща микропчипа в тях SureFlap –149.99 долара

Бик Хил, физик от Великобритания, много се дразнел от това, че котката на съседа му влизала през котешката врата за неговата котка, изяждала яденето й и правела и други поразии.

За това той изобретил котешка врата, която да разпознава чипа на неговия домашен любимец и да се отваря само за него.

В паметта на SureFlap могат да се запаметят до 32 котки.

Миналата година компанията, която произвежда вратичките има продажби от 4.2 милиона долара.

Преместване - започва от 1000 долара

Да се преместите от един град в друг е стресиращо, особено ако имате домашен любимец.

Компанията PetRelocation.com е създадена през 2004 година и предлага помощ в преместването на домашни любимци. Тя прави резервации за ветеринарни прегледи, предлага клетки за транспортиране и др,.

Базирана е в Тексас и има ръст от 110% в продажбите си от основаването си през 2009 г. До сега те са преместили 6 000 животни, 70% от тях са преместени до чужди държави и е трябвало да летят със самолет.

Легло Lilly & Abbie –125 долара

Мишел Лесинг е основателка на компанията Lilly & Abbie, която произвежда луксозни кучешки легла. Може да се избира от 225 материи и многобройни десени.