Доларът заличи повишението си спрямо еврото от азиатската сесия и загуби 0.2% от стойността си. Единната валута се търгува при нива от 1.3280 тази сутрин, след като по-рано губеше 0.1% от стойността си.

Австралийският долар се повиши с 0.3% до 1.0665 спрямо щатската валута, като инвеститорите отново повишиха апетита си към рискови активи.

Канадският долар успя моментно да се понижи под паритет спрямо щатската валута, но впоследствие отново се върна над него. Доларът се разменя при нива от 0.9980 спрямо канадския си съименник.

Това бе първото превишаване на щатската валута над границата от 1 от четири дни насам .

Зелените пари поевтиняха и спрямо останалите основни валути. Спрямо швейцарския франк доларът поевтиня до 0.9080, като е изключително близо до най-ниската си стойност за деня при 0.9071.

Понижение под 0.9050 може да означава насочване за тест на ключовото 0.9000. Двойката не се е търгувала под посоченото ниво от близо три месеца.

Една от малкото валути, спрямо които на щатския долар е трудно да поскъпва, е йената. След като се настани трайно над психологическото ниво от 80 йени, доларът не съумява да се понижи под него, макар и да се търгува изключително близо.

Паундът е друга валута, която не успява да намери пътя на повишението спрямо зелените пари. Той се търгува трайно под 1.5700 за долар и докато това ниво е в сила, слабостта на британските пари най-вероятно ще се запази.

Еврото също продължава да печели позиции спрямо британската валута, като се търгува при нива близки до най-високите за дена от 0.8465.

Повишението единната валута запазва и спрямо японската йена, към която се търгува при нива малко над 106.30.