Собственик на лондонския футболен клуб Челси, руският олигарх Роман Абрамович е платил 1.2 милиона евро за президентската ложа за мача между Русия и Полша от европейското първенство по футбол, съобщава РБК, позовавайки се на полския Puls Biznesu.

Мачът ще се играе на 12 юни на националния стадион във Варшава.

Представител на УЕФА е потвърдил, че мястото в президентската ложа на указания мач вече е продадено, но е отказал да назове името на купувача и неговата националност. Политиката на съюза е да не изнася такава информация.

Купувачът на "президентския“ пакет може да вземе със себе си е ложата до 100 гости, на които е осигурена храна, напитки и обслужване. Ложата се открива три часа преди началото на мача и се затваря половин час след последния съдийски сигнал. През това време клиентът и неговите гости могат безпрепятствено да влизат и излизат от ложата.

Абрамович беше един от инициаторите на офертата към холандеца Гуус Хикинк да поеме националния отбор по футбол на Русия. Създаденият през 2004 г. от Абрамович фонд „Национална академия по футбол“ пое всички разходи по пребиваването на треньора в Русия, включително неговата заплата.

В същото време стана ясно, че за европейското първенство в Полша и Украйна са останали непродадени не повече от 5-10% от билетите.