За някои хора е достатъчно в хотелската им стая да има удобно легло, за други е необходима добре опечена пържола за обяд за кучето им. Кои са най-екстравагантните услуги, които луксозните хотели предлагат на ВИП-клиентите си, разказва luxpresso.com. Те:

... ще сложат детето ви да си легне

В нюйоркския хотел Benjamin има специална длъжност „консерж по съня“. Всъщност това е бавачка, която следи децата да си легнат навреме, облича им пижамите, снабдява ги с iPod с приспивни песнички, поставя в леглата играчките, с които децата заспиват, чете им книжка за лека нощ и ако трябва- носи мляко със сладки. За 495 долара вашите деца получават цялата грижа, която им е необходима, и бонус- четири билета са посещение на Централния зоопарк.

... ще ви разходят с Ролс-ройс

Нима пристигнали в Ню Йорк, ВИП-клиентите биха се качили на такси? Или да хванат метрото? Страшно е и да си помисли човек! Затова за гостите на президентския апартамент на хотел Four Seasons получават ключа за разкошен Ролс-ройс или Майбах (по избор), който ще им бъде на разположение по време на целия им престой в хотела.

... ще поглезят кучето ви

Домашните животни са част от семейството и много хотели се грижат при престоя си четириногите създания да се чувстват не по-малко комфортно от двукраките си собственици. Час за кучешки масаж, урок по лаене, кърпи с монограм и вкусен стек на скара по специална рецепта са сред услугите, които луксозните хотели по света предлагат на кучетата.

... ще ви заемат iPhone-а си

Заминавате, но забравяте у дома си смартфона си, iPhone, iPod, електронната си книга или каквото се сетите? Ако цената на вашата стая започва от 1000 долара нагоре, всеки хотел е готов да ви заеме каквото искате портативно устройство от мобилен телефон до домашно кино. При това до пристигането ви ще бъде приготвена цялата ви необходина информация- карта, адрес на баровете, клубовете и ресторантите.

... ще ви изкъпят с вода Evian на тенис-корта

В мексиканския хотел Las Ventanas al Paraíso разполагат с един от най-хубавите кортове в света. При това, ако по време на играта на скъпите гости им се поиска да се поосвежат, ще им се предложи охладена кърпа, слънчеви очила, да им подържат ракетата и ако това не помогне- хладен душ с вода Evian, защото за случая никаква друга вода освен тази от ледник във френските Алпи, не подхожда.

... ще ви измият със сапун от стрити перли

До ваната в хотела ви чака миниатюрно сапунче и невзрачен комплект за баня? А през това време в луксозните хотели някой богат клиент отваря огромен флакон парфюм Hermès (Hôtel Fouquet's Barrière в Париж), прави масаж с масло от рядък, цъфтящ само нощем, кактус (InterContinental в Аризона) или се мие със сапун от стрити перли (Ace Hotel's в Ню-Йорк).

... ще ви приветстват с елитно уиски

В Mandarin Oriental, Мексико, демонстрират гостоприемството си още на прага, посрещайки ви с чаша невероятно скъпо уиски, а ако сте трезвеник- ви предлагат да си изберете някой от също толкова неприлично скъпите варианти на китайски чай. В Оман ще ви посрещнат с чаша гъсто и ароматно ориенталско кафе, а ако посетите Отава- с чаша леден "просеко".

... ще ви направят визитни картички

За деловите хора е важно винаги да са на линия, затова Raffles L'Ermitage Beverly Hills в Калифорния и Rosewood Corniche в Саудитска Арабия още от рецепцията посрещат бизнесмените с вече приготвени визитни картички с техните имена и името на хотела, както и номера на собствения факс на стаята на ВИП-клиента.

... ще ви предложат да се възползвате от специалното меню

Много хотели предлагат пакетни услуги, но никой не е стигал толкова далече, колкото канадския Drake Hotel. Ако ще прекарате нощта в Торонто, хотелът ще се погрижи тя да е паметна, предлагайки ви да изберете между три пакета „Меню на удоволствието“: „дръзко предложение за приятно прекарване на времето“; „всякакви наслади за търсещите силни усещания“ или „перо+камшик+вибратор+кадифе+масло“. Избирайте и се наслаждавайте!

... ще ви назначат личен помощник за всякакви нужди

Ако отседнете в хотел Ritz-Carlton, те ще ви назначат камериер, който да бъде на ваше разположение 24 часа в денонощието. Той ще носи чадъра ви на плажа и ще го мести така, че винаги да сте под сянката, ще ви намаже със слънцезащитен крем и ако трябва- ще поправи лаптопа ви.