5-годишната котка Деми се сгушила в сушилнята на собственичката си – Дженифър Паркър от Уитчърч, Англия, и заспала.

Когато Дженифър сложила мокрото пране в сушилнята, тя не забелязала спящата котка и пуснала машината. Дженифър разбрала какво е станало чак след 40 миунти, когато сушилнята спряла работа. Тя отворила вратата, за да види дали прането има нужда от още време, за да изсъхне и забелязала Деми, която мъркала безпомощно. Котето било разрошено до неузнаваемост и приличало на мека вълнена топка.

Деми била много зле и имала нужда от кислород. Тя веднага била заведена на ветеринарен лекар, който й направил инжекции със стероиди и се постарал да я охлади. Тя преживяла 40 минути въртене в сушилнята на 40 градуса температура.

За щастие, котката е оцеляла и се чувства добре.

16-годишната дъщеря на Дженифър Хана благодари на ветеринаря за бързата реакция. „Още няколко минути и котето щеше да бъде мъртво,“ казва тя.

Ветеринарният лекар д-р Анди Нелсън казва, че за първи път вижда толкова тежък инцидент. Той предупреждава собствениците на домашни любимци да затварят вратите на пералните и сушилните и да внимават със всякакви електрически уреди, защото котките обичат да се навират на всякакви места, за да поспят.

Стани фен на Profit.bg във Facebook