Във Вирджиния има нов кандидат за Сената на САЩ. Името му е Ханк и той е котарак.

Котаракът, който е порода Мейн-Куун, влиза в надпреварата на 16 февруари и вече бързо набира скорост. Ето и какво гласи изявлението за началото на кампания му:

“В тези времена на икономии, заплаха за прехраната на семействата и за нашите граждански свободи, е важно да изберем правилния лидер. В прекалено тежка ситуация сме, за да дадем тази важна работа в грешните лапи. По тази причина реших да се кандидатирам за място в Сената на САЩ като представител на щата Вирджиния. Ако трябва да обобщя чувствата си към бъдещето на Вирджиния, трябва да кажа: Мяу.”

Рекламата на кампания вече е гледана над 28 000 пъти в YouTube, а котаракът се е обърнал за подкрепа в Twitter към Тим Кейн и Джордж Алън, бивши губернатори на Вирджиния.

Ханк също така има тениски със своя лик, страница във Facebook, акаунт в Twitter, и стикер, който превръща притежателите му в официални Приятели на Ханк.

Перфектният кандидат може би се намира трудно, но Ханк смята, че неговите умерени политически възгледи, са точно това, което жителите на Вирджиния търсят.

Собственикът на котката Антъни Робъртс е заявил, че е организирал кампанията на шега. Вследствие на нарастващата популярност на Ханк обаче, сайтът на кампанията се е сринал.

Всичките пари набрани от кампанията ще бъдат дарени за приют за животни.

Стани наш приятел във Фейсбук