Всички знаем, че в уличните задръстванията се губи много време, но в свое ново проучване Министерството на финансите на САЩ разкрива някои реални числа, пише Business Insider.

Според министерството през миналата година американците са похабили 1.9 млрд. галона (7.18 млрд. литра) гориво, докато са чакали в задръствания. Това е близо 5% от всичкото гориво, закупено от американците през годината.

Ако количеството бъде умножено по 4 долара (накъдето върви цената на галон в момента), това означава, че през миналата година е било похабено гориво за близо 8 млрд. долара.

Според MSNBC други проучвания показват, че американците губят общо 5 млрд. часа годишно в чакане в задръствания. Това е много изгубена производителност. Според Министерството на финансите общите загуби в гориво и производителност вероятно достигат 100 млрд. долара.

Хората чакат в задръствания, което им пречи да работят. Ако не работят, правят по-малко пари. С нарастващите цени на бензина, хората, които пътуват с кола до работа, ще имат по-малко пари, за бензин, за да пътуват до работа.

Всичко изглежда като един порочен кръг.