Обаянието на лотарията е, че може да промени живота ви за един ден, пише Business Insider. Какво да кажем обаче, ако печалбата превърне живота ви в пълен ад? Особено ако човек няма идея какво да прави с парите.

Печалбата не е всичко, както може да потвърди всеки от тези печеливши, който впоследствие се оказват губещи:

Сюзън Мълинс не успява да изплува от дълговете, в които е затънала

Когато Мълинс печели щатската лотария през 1993 г., тя избира да получава парите на части всяка година, вместо да ги вземе наведнъж.

Тя бързо се оказва, че е задлъжняла, използвайки бъдещите плащания като залог за заем в размер на 200 000 долара.

По-късно Мълинс избира да получи останалите средства накуп, но така и не плаща задължението си. Кредитната компания завежда дело и я осъжда, но това се оказва безсмислено, защото Мълинс няма никакви активи.

Майкъл Керъл и неговия фетиш към проститутки

Майкъл Керъл печели джакпота в британската лотария в размер на 9.7 млн. паунда (15 млн. долара) през 2002 г. Увлечението му по живота в бързи обороти с кокаин, партита, проститутки и коли го връща в изходно положение само за пет години. След това бившият боклукчия се надяваше да получи отново старата си работа.

Америко Лопез напуска работа и лъже за печалбата, след което отива на съд

Строителният работник Америко Лопез печели лотарията в Ню Джърси, напуска работа, скривайки истинската причина и твърдейки, че има нужда от операция на крака.След като си признава пред бивш колега, няколко бивши колеги се съюзяват срещу Лопез за това, че не е разделил печалбата както е била уговорката им и завеждат дело. За съжаление на Лопез съдът постановява, че той трябва да раздели печалбата.

Тонда Лин Дикърсън е принудена да плати данък подарък

Съдбата сервира на бившата сервитьорка в заведение за бързо хранене Тонда Лин Дикърсън огромна порция карма, след като тя отказва да раздели печалбата си със своите колеги и е принудена да плати 1 119 347.90 долара данъци.

Как се случва това? Дикърсън печели 10 млн. долара и инвестира печалбата в компания, след което подарява на семейството си 51% от акциите. По този начин тя попада в графата за плащане на данък подарък.

Евелин Адамс проиграва всичко в Атлантик сити

Колкото и невероятно да звучи, в средата на 80-те години Евелин Адамс печели лотарията два пъти, през 1985 и отново през 1986 г. Родената в Ню Джърси Адамс печели 5.4 млн. долара, но според AskMen.com тя проиграва всичко в казината в Атлантик сити.

Днес Адамс живее в каравана.

Уили Хърт е бил силно пристрастен към наркотиците

През 1989 г. Хърт печели 3.1 млн. долара от лотарията на Мичиган.

Ако превъртим две години напред, той вече е разведен, губи попечителството над двете си деца, обвинен е в опит за убийство и развива сериозна зависимост към кокаина. Пристрастеността му е толкова сериозна, че изцежда цялото му богатство.

Денис Роси пропуска да спомене джакпота в документите за развод

Когато Денис Роси печели 1.3 млн. долара от лотарията в Калифорния, тя напуска съпруга си без да каже и дума за това. Съпругът й Томас усеща, че има нещо нередно, но се съгласява да й даде развод. Две години по-късно той засича писмо, в което истината излиза наяве.

Той съди Денис за това, че не е упоменала спечелените пари в документите за развод и съдията му присъжда всеки цент от тях.

Молитвите на Били Боб Харел младши се сбъдват, но късметът в крайна сметка му изневерява

Молитвите на проповедник, който работи и като общ работник във веригата магазини Home Depot, се сбъдват, когато удря джакпота от 31 млн. долара през 1997 г. След печалбата животът на Били Боб върви добре и той си купува ранчо, шест други жилища и няколко нови коли. Подобно на мнозина други, печелили лотарията, той просто не можел да казва "Не!", когато хората го молели за помощ.

По-късно той се развежда и в крайна сметка слага край на живота си.

Люк Питард свършва като работник в McDonald's

Роденият в Уелс Люк Питард печели 1.3 млн. паунда (1.9 млн. долара) през 2006 г., но харчи всичко за пътуване до Канарските острови, сватба и къща. Година и половина по-късно Питард е принуден да започне работа в McDonald's. Той твърди, че е щастлив, а останалото от печалбата му носи лихва в банката.

Уилям Пост става жертва на поредица от злополучни събития

Уилям Пост печели 16.2 млн. долара от лотарията на Пенсилвания през 1988 г. След това обаче лошите неща започват да му се случват едно след друго.

Бивша приятелка го съди за част от печалбата и печели делото, брат му прибягва до услугите на наемен убиец с надеждата да наследи част от печалбата; а различни роднини постоянно го тормозят за пари.

В рамките на една година след печалбата Пост вече има 1 млн. долара задължения и подава заявление за фалит.

В момента той живее на купони за храна и със стипендия в размер на 450 долара на месец.

Джералд Мусуагън в крайна сметка съжалява за купона

През 1998 г, Джералд Мусуагън печели 10 млн. долара от канадската лотария. Само за седем години обаче той успява да профука всичко за алкохол и купони. Разяждан от угризения, Мусуагън се обесва в гаража на родителите си през 2005 г.

Вивиан Никълсън просто не успява да спре с шопинга

Вивиан Никълсън печели цяло състояние в размер 152 300 паунда от залагания на мачове през 1961 г. Тя обаче успява да изхарчи всичко за маркови дрехи, с които пълни дома си. Години по-късно Никълсън остава без работа, присъединява се към Свидетелите на Йехова и остава вдовица. Тя също така има пет брака за гърба си.

Кали Роджърс отчаяно иска да зарадва приятеля си

Кали Роджърс е само на 16 г., когато през 2003 г. печели 1.9 млн. паунда (3 млн. долара) от британската лотария. Оказва се, че е прекалено млада, за да знае как да управлява парите си.

Роджърс се запознава с някакъв криминален тип, ражда му две деца, след което пръсва останалите пари за купони, почивки и подаръци за своите приятели и роднини.Сега Роджърс работи като чистачка и е изправена пред фалит.