Английската двойка, която спечели 101 милиона паунда от лотарията Евромилиони, заяви, че ще използва парите, за да вдигне сватба и да направи 20 свои близки милионери.

Дейв Доус, който е началник-смяна в компания производител на храни и приятелката му Анджела, която работи благотворително са единствените победители в лотарията. Те спечелиха 116 млн. евро.

47-годишният Доус казва, че с Анджела са гледали тегленето и не са могли да повярват на очите си.

Те играят едва за трети път. Единственото число, което е имало сантиментално значение от комбинацията, е било 18 - рождената дата на големия син на Дейв.

Двамата споделиха, че смятат да си купят къща в Португалия. Те вече са били планирали да се оженят през 2012 г., но сега ще имат възможност да вдигнат пищна сватба.

Доус е голям фен на Челси и ще си купи карта за следващия сезон.

Те ще заменят и апартамента си с една спалня за луксозен дом близо до Стамфорд Бридж. Една стая в новата къща ще бъде само за трофеи и плакати на Челси.

Двамата смятат да направят списък с 15-20 души, на които ще дадат солидни суми. Сред тях са двете деца на Дейв от предишна връзка и дъщерята на Анджела.

Те ще дарят пари и за благотворителност, за кауза в помощ на деца, но още не са решили каква. И двамата няма повече да работят - Дейв вече е подал оставката си.

Най-големият джакпот от Евромилиони е спечелен от друга британска двойка - Колин Уейр (64 г.) и съпругата му Крис (55 г.) от Ларгс, Шотландия. Те спечелиха 185 млн. евро.

Още любопитни новини от нашата Фейсбук страница