Британка на име Нико Кюсак от Суиндън, в Югозападна Англия, се завърна зад щанда в супермаркета, в който работи, независимо от това, че вече разполага с 2.49 млн. паунда, съобщи в. „Дейли Меил".

Кюсак спечели джакпот в лотарията през миналата година, но скоро след това богаташкият живот й омръзна и тя поиска да се върне на старото си работно място в супермаркета Asda. Там жената получава заплащане от 6.30 паунда на час, а задължението й е да зарежда щандовете.

Нейното желание да продължи да работи е необичайно, тъй като повечето милионери от лотарията веднага напускат.

Но тя има причини: примерната служителка на 46 години се бори с рак на гърдата, когато печели джакпота през 2009 година. За нея работата е това, което й помага да избяга от мрачните мисли.

След като премина химио- и лъчетерапия, Ники Кюсак решава да се върне и защото е признателна на работодателя си, че запазил мястото й по време на лечението- нещо, което не всеки работодател би направил.

Тя разказва, че годината, в която печели лотарията била изключително тежка за нея.

През януари 2009 г. била нападната от глутница бездомни кучета, а малко по-късно й открили рак. Жената претърпяла две операции, започнала химиотерапия и лъчетерапия. „Имаше много тежки моменти и мислех, че никога повече няма да видя ден", спомня си Ники.

Около година по-късно тя е отново на работа на същия щанд за музика и DVD в Asda, защото работната среда и приятелите й липсвали.

Парите? Тя казва, че не си е позволила големи лудости с печалбата.

Най-голямата й покупка е къща за 250 000 паунда с четири стаи, с която се сдобила четири месеца след печалбата.

Също така направила дарение от 3 000 паунда за медицински организации, посветени на борбата с рака.

Жената има четири деца: Кели на 23 години, Джейд на 18, Марк на две години и половина и 22-годишния Адам, който наскоро се завърнал от Ирак, където служел в британските войски.

Тя все още си купува редовно билети за лотарията в магазина, в който работи. И все още смята, че има шанс да спечели.

Още любопитни новини