BMW представи третия концептуален модел i8 Spyder от своята серия хибриди i8.

i8 Spyder е базиран на концептуалния автомобил i8, който направи дебют през 2011 г., като от него вече липса покрива и задните две седалки, както и някои от по-радикалните идеи от първия спортен концептуален хибрид на BMW.

i8 Spyder разполага с електрически двигател със 131 конски сили, както и с бензинов двигател с 223 конски сили, който ускорява автомобила от 0 до 100 км/че за 5 секунди. Максималната скорост на автомобила е 250 км/ч.

По отношение на разхода на гориво от BMW твърдят, че той е 3 литра на 100 км, като автомобилът може да измине 30 км само с електрическия си двигател.

Дизайнът на колата все още е толкова извънземен, колкото и предходните два модела i8, с множество черни и електриковосини детайли, вдигащи се нагоре врати и полупрозрачен преден капак, който позволява на минувачите да видят електрическия мотор.

Интериорът включва 8.8-инчов дисплей, който според BMW показва “цялата необходима информация за шофирането в 3D и висока резолюция.”

Засега не е известно кога BMW ще покаже на живо новия модел, но предстоящото автомобилно изложения в Ню Йорк, което ще се състои на 4-5 април, би било добро предположение.