Рени Иванова, която преди години е практикувала най-древната професия, в момента се занимава да организира момичета, които предлагат секс услуги. Тя им помага да се съберат за пролетно почистване.

Иванова каза пред Нова телевизия, че вече има два избрани дни, в които момичетата няма да работят.

Вместо това, те ще излязат да почистят улиците, на които спират клиентите си.

В първата неделя след Великден, както и на 12-ти май, по думите на Рени Иванова, събралата се група проститутки ще излезе през деня да изчисти на най-активните отсечки от столичните пътища, където стоят момичета и предлагат секс услуги.

„Това е тяхно лично решение, с малко странична помощ. Да видят всички, че това не са хората, за които се говори с лоши изрази", каза Иванова.

По темата за годишните приходи от проституция у нас и легализацията на професията, Иванова каза, че според нея тя трябва да бъде легализирана.

„Държавата губи страшно много", коментира Иванова. „Това, че проституцията ще се легализира и контролира от държавата, не означава че България ще стане секс дестинация", допълни тя.

Легализацията също може да предотврати малолетни и непълнолетни да работят. Иванова спомена за 15-годишни момичета, които излизат на улицата да проституират и освен това са бременни.

„Момичетата, които толкова рано започват, повечето от тях са лишени от най-елементарното – любов от близки, нежност, сплотеност, семейство", каза тя.

По думите й те намират някакъв вид утеха под формата на „лъжлива нежност и внимание" от хората, които ги приканват да проституират. „Много от тях имат родители, но нямат истинска семейна среда. След това стават по-лошите неща", допълни Иванова.