Потребителският кредит е най-бързият и лесен достъп до средства, при нужда от такива. Дали за покупката на потребителска електроника, автомобил, обзавеждане, или текущ ремонт, този род кредити са изключително удобен източник на финансиране.

Макар и с относително по-високи лихви от ипотечните заеми, потребителските кредити се отличава със значително по-ниски първоначални разходи от последните (поради липса на такива свързани с оценка на имота и нотариални такси), като липсва залог на имущество.

В същото време потребителските кредити предлагат финансиране при значително по-изгодни условия в сравнение с подобно от други източници, каквито са кредитните карти, или „стоките на изплащане“.

Към потребителски кредити се насочват хора, имащи нужда от не особено големи суми – обикновено между 10 и 50 хил. лева, с хоризонт за връщане на сумата обикновено между 3 и 10 години.

Относително по-краткия период на кредита дава на кредитоискателя възможност по-добре да планира своите разходи в едно по-обозримо бъдеще.

Разбира се, всеки потенциален кредитоискател трябва да потърси най-подходящия му кредит, който в най-голяма степен да отговаря на специфичните му нужди и потребности.

От Банка ДСК предлагат нов промоционален потребителски кредит. Той е с максимален размер до 35 000 лева, (или 17 500 евро), а срокът е до 10 години, независимо от сумата.

Потенциалните кредитополучатели могат да се възползват от промоционалните лихви и годишен процент на разходите от 11.84%, на база лихви и такси, при превод на работна заплата, или пенсия, включително и индивидуален превод.

Сред основните му предимства са – възможност за договаряне на гратисен период за издължаване на главницата - до 3 месеца в рамките на срока на издължаване, както минимален изискуем доход на член от семейството – 100 лева.

Кредитът се отличава също така с липса на възрастово ограничение за кредитоискателите.

Като обезпечение на кредита се приема залог върху вземане на трудово правоотношение/ пенсия, или поръчителство.

Броят на поръчителите зависи от размера на искания кредит, като за суми до 15 000 лева (7 500 евро) се изисква едно платежоспособно физическо лице, а за суми между 15 000 и 25 000 лева – две платежоспособни лица. Желаещите да теглят потребителски кредит над 25 000 лева трябва да намерят трима поръчителя.

Така например, ако вземете кредит в размер на 10 000 евро за срок от 10 години, размерът на месечната вноска ще бъде 134,66 евро, а общата ви дължима сума към Банка ДСК ще бъде 16 518.99 евро.

Сред условията за възползване от промоционалните условия посочени в примера е включване в програмата „ДСК Партньори”. Това изисква превод на работна заплата, или пенсия в банката, както и ежемесечно автоматично плащане на две комунални плащания с ползване на услугата ДСК Директ.