Миналия месец август бе съобщено, че някой е изоставил Ferrari Enzo в Дубай. Колата все още е там и никой не я е потърсил.

Властите обявиха, че тя ще бъде продадена на търг, заедно с возила, конфискувани от полицията.

Счита се, че собственикът на колата е британски гражданин, който я е взел на лизинг, но не е имал възможност да плаща вноските и таксите по нея и е напуснал Дубай, като е изоставил автомобила.

В Дубай нерядко се случва хора да изоставят автомобили, които не могат да си позволят или за които са натрупали солидни глоби. Чужденци зарязват автомобилите си главно на паркингите на летищата и си тръгват от страната, но много рядко се случва някой да изостави такава скъпа кола. Според законите на страната всеки автомобил, непотърсен в рамките на 6 месеца, става собственост на държавата, освен ако някой не може да докаже, че е негов и че е платил всички дължими такси и/или глоби по него.

Автомобилът ще се разпродаде заедно с няколко други екзотични возила, които са били или откраднати, или изоставени, след пътни инциденти.

Само 399 автомобила Ferrari Enzo са продадени до сега в света. Те струват над 1 млн. долара. Очаква се изоставеният автомобил в Дубай да се продаде скъпо, въпреки че най-вероятно не е в добро състояние.