Според някои „пестелив милиардер“ може да звучи като оксиморон, но това не е така. Вижте най-ярките примери:

Уорън Бъфет

Той е известен с това, че има 44 млрд. долара, но не живее в палат, а в същата къща (за 31 500 долара), която си е купил през 1958 г.

Бъфет не харчи пари за електроника, твърди, че не носи със себе си мобилен телефон и няма компютър на бюрото си.

Той може да си позволи най-скъпите лимузини, но се вози в Кадилак за 50 000 долара. Не се забавлява на бляскави партита, а като играе бридж.

Бъфет не глези децата си. Той отдавна е заявил, че ще дари повече от половината си богатство за благотворителност.

Марк Закърбърг

Въпреки че няма 30 години, той има 17.5 млрд. долара. По-голямата част от парите му са обвързани с акциите на компанията.

Закърбърг прекарва 16 часа на ден в офиса си. Той живее под наем и носи тениски, дънки, маратонки и сандали.

Карлос Елу Слим

През 2010 година Слим надмина Бил Гейтс като най-богатият човек в света. Той разполага с 69 млрд. долара. Той притежава около 200 компании в Мексико, в това число телекомуникационният гигант Telmex.

Слим живее в скромен дом и не обича компютри. От 1999 година е вдовец. Прекарва свободното си време с шестте си деца и внуци.

Той шофира сам до работа и не носи дизайнерски дрехи.

Джон Кодуел

Може би мястото му не е точно тук, тъй като той има доста скъпи играчки, сред които хеликоптер, яхта и кола, която струва повече от дома на обикновения британец.

Той обаче проявява и няколко странни спестовни навици. Подстригва си сам косата, защото мисли, че това е излишен разход. Купува дрехи от Marks and Spencer. Преди да се пенсионира ходеше на работа с колело вместо шофьорът му да го вози в Bentley-то му, той въртеше педалите 22 км! Днес веднъж седмично кара колело 60 километра до любимата си кръчма.