Топ моделът Линда Еванджелиста и бизнесменът Франсоа - Анри Пино се изправиха един срещу друг в съдебна зала в Ню Йорк по дело за издръжка на 5 годишния им син. Сумата може да достигне рекорд в категорията.

Линда Еванджелиста, според адвокатите на Франсоа – Анри Пино, е представила списък с месечни разходи за около 46 хиляди долара. Това са пари за денонощна охрана, шофьор и детегледачка за малкия Августин, наричан галено Ожи.

Адвокатът на топ модела, Уилиям Беслоу, оспори тези цифри, но не уточни какво иска канадската манекенка, която се появи в съда в Манхатън с черни очила и обувки с остри токчета на Луботин, петнадесет минути след началото на заседанието, съобщава БГНЕС.

Повече от час 49-годишният Пино, първият свидетел под клетва, бе притискан от въпросите на адвокат Беслоу, който подчерта, че бащата е "невероятно богат" и му описа заниманията, компаниите, които притежава групата PPR, чийто собственик е той, многобройните резиденции и луксозните почивки, прекарани с другите му три деца, но никога, подчерта адвокатът, с Августин, роден през октомври 2006 г.

Френският бизнесмен, който се изразяваше на английски и не хвърли дори бегъл поглед към 46- годишната Еванджелиста, обясни, че я е познавал едва от четири месеца, когато прекарали само седем истински дни заедно, преди тя да му съобщи за бременността си в началото на 2006 г.

"Аз попитах Линда какви са очакванията й за бременността, аз не я познавах много добре", обясни мъжът, добавяйки, че е уважил решението й.

Но "аз не участвах в решението да има бебе", каза той, твърдейки, че навремето тя му заявила, че "ако не иска да участва в решението, го разбира и ще се погрижи за това".

Тогава Пино скъсал с нея. "Но аз й казах, че ще призная детето и ще поема моята отговорност, което и направих".

Франсоа – Анри Пино е женен от 2009 за актрисата Салма Хаек, с която имат дъщеричка Валентина на 4 години. Той има още две други деца от предишен брак.

Той призна, че не е давал издръжка за Августин, въпреки че първи е поставил въпроса за това през 2007 г.

Според него, тогава е получил "неразумно предложение" и направил контрапредложение, останало без отговор до началото на съдебната процедура предната година.

Разпитът на собственика на PPR /който притежава Сен Лорен, Гучи, Серджо Роси, Александър Маккуин .../ ще продължи и днес.

Изслушването на страните ще трае четири дни.

Ако Еванджелиста получи исканата сума, това ще бъде най – високата присъдена някога от съд в Ню Йорк, според експертите.

Досегашният рекорд е притежание на Миса Хилтън Брим, която успя да осъди бившата си ученическа любов - Шон Коумс, известния рапър Пъф Дади, през 2005 да й дава 19 000 долара месечно за сина им Джъстин.