Един трилион евро ще струва излизането на Гърция от еврозоната, преценява "Гардиън", цитиран от БТА, като изтъква, че европейските правителства взимат мерки, за да ограничат разходите от евентуален фалит на Гърция.

В публикацията, цитирана от гръцките медии, се посочва, че британското правителство взима извънредни мерки, в случай че Гърция напусне еврото.

"Файненшъл таймс" акцентира върху масовото теглене на пари от гръцките банки. Според вестника в понеделник и вторник гърците са изтеглили от сметките си около 1.2 млрд. евро.

"Страх и смут цари, тъй като Гърция е изправена пред несигурно бъдеще", гласи заглавие на репортаж на Си Ен Ен.

Разочарование, страх, несигурност са обзели гърците, тъй като са изправени пред нови избори следващия месец, отбелязва американската телевизионна мрежа.

"Един нестабилен континент - страх за залеза на еврото", е озаглавил материала си германският в. "Велт". Какво идва след Гърция, пита изданието и посочва, че европейците буквално са предприели нашествия над банковите си сметки, а инвеститорите се опасяват за парите си. В Европа цари несигурност, пише вестникът.

В. "Зюддойче цайтунг" се спира на новите избори в Гърция, като изказва опасение, че е твърде възможно на тях да надделеят крайните сили. Германското издание критикува гръцката радикална левица СИРИЗА.

"Не, те не са леви радикали, те са леви популисти, които обещават на народа каквото той иска, тоест връщане към довчерашния комфорт в Гърция", отбелязва германският вестник.