Интернет е направил много находчиви и умни хора невероятно богати. От зората на интернет, всеки с правилната идея и желанието да работи здраво е успявал да натрупа огромно лично състояние.

Интернет компании струващи милиарди долари бяха създавани в спални, общежития, коли, гаражи и почти навсякъде където човек може да се сети.

През годините интернет предприемачите създаваха дигитални решения за почти всяка друга индустрия. Вижте кои петима души натрупаха най-голямо състояние от това:

5. Робин Ли

Състояние: 10.2 млрд. долара

Робин Ли е съосновател, председател и CEO на най-голямата китайска търсачка Baidu. Това е най-големия уебсайт в Китай и петият най-голям в света. Робин Ли пък е петият най-богат интернет предприемач с лично състояние от 10.2 млрд. долара.

4. Марк Закърбърг

Състояние: 14.2 млрд. долара

Към 18 юни делът на Закърбърг във Facebook се оценяваше на 14.2 млрд. долара, което го прави четвъртият най-богат интернет предприемач, както и втрият най-млад милиардер в САЩ след неговия приятел от Харвард Дъстин Московиц.

3. Сергей Брин

Състояние: 17.4 млрд. долара

Съргей Брин съосновава Google заедно с Лари Пейдж в Станфорд през 1998 г. Днес Google струва 190 млрд. долара и генерира 40 млрд. долара годишни приходи и има над 33 000 служители. Състоянието на Сергей Брин е 17.4 млрд. долара, което го прави третият най-богат интернет предприемач в света.

2. Лари Пейдж

Състояние: 17.5 млрд. долара

Състоянието на Лари Пейдж е с около 100 млн. долара повече от това на Брин благодарение на различни семейни инвестиции. Преди Google да бъде създадена, по-големият брат на Пейдж продава компания за 400 млн. долара. Пейдж заменя Ерик Шмид като главен изпълнителен директор на Google през 2011 г.

1. Джеф Безос

Състояние: 20.2 млрд. долара

Джеф Безос (на снимката) е най-богатият интернет предприемач в света с лично състояние в размер на 20.2 млрд. долара! Той е главен изпълнителен директор и основател на Amazon.com, най-големият сайт за електронна търговия в света. Безос притежава 20% от компанията. Състоянието му се увеличава с над 50% през 2011 г. Благодарение на невероятният ръст на Amazon.