След известен размисъл милиардерът Крейг Макоу взе решение да продаде своя остров, намиращ се на 1.5 км от крайбрежието на Ванкувър.

Американският бизнесмен, един от основоположниците на безжичните телефонни комуникации, бе собственик на компанията MacCaw Cellular, която продаде през 1994 г. на телекомуникационната AT&T. През същата година той си купи острова.

Остров Джеймс Айлънд се с площ 315 ха бе предложен за продажба на цена 75 млн. долара. По време на Втората световна война тук се е намирал завод за динамит. През 80-те години обаче островът е превърнат в курорт и на него се заселват 800 постоянни жители, които в голямата си част работят по поддържане на атракционите.

Островът разполага с пристанище за яхти, площадка за хеликопетери и частни самолети, много чисти плажове и прекрасно голф игрище.

Но най-голямата ценност на острова е разкошната вила от кедър и камък с площ 465 кв. м. Дизайнът е класически изискан: повечето стаи са облицовани с дърво, огромната гостна разполага с красива камина от необработен камък, широки и удобни дивани, роял и ръчно изработени килими.

Във всяка от четирите спални също има малка камина.

В просторния кабинет има библиотека и минибар.

До вилата има басейн, зона за отдих и център за развлечения, фитнес зала, помещения за прислугата, шест вили за гости и магазин.

Макоу ще се лиши от острова не заради лошия живот, който топи парите му: наскоро той купи бледозелено Ferrari за шестцифрена сума, така че едва ли бизнесът му върви зле.