От край време се знае, че мезонетите на върха на небостъргачите са най-разкошните от всички възможни. Те са различни по площ, стил и разпределение на пространството, но две неща са задължителни: кралският комфорт и прекрасната гледка:

The Peninsula Suite: The Peninsula, Хонконг

Мезонетът в Хонконг е пример за класически лукс. В него има кухня, кабинет, няколко спални с бани, спортна зала и задължителната тераса с гледка към покривите на мегаполиса.

Empire Suite: The Carlyle Hotel, Ню Йорк

На 240 кв. м на покрива на Carlyle Hotel има мезонет с 4 бани, кухня с всичко необходимо, няколко спални и една огромна колекция картини на съвременни художници.

The One Penthouse: One & Only Cape Town, ЮАР

От този мезонет в се разкрива една от най-красивите гледки към планината Тафелберг, до Кейптаун. В допълнение на терасата има басейн, за да бъде отмората пълна.

Suite Al Mamoun: La Mamounia, Мароко

Мезонетът в автентичен марокански стил е един от най-красивите в света. Той разполага с две спални, декорирани с кадифе и коприна. От мезонета се разкрива гледка към планината Атлас и градините Акдал.

Penthouse Suite: The Fairmont San Francisco, САЩ

В този мезонет в Сан Франциско има частна библиотека, билярдна зала и задължителната тераса с гледка.

Penthouse Suite: Rome Cavalieri Hotel, Рим

Към този мезонет върви изба, зала за пушене на пури, джакузи, както и колекция произведения на Анди Уърхол. Гледката пък е към купола на катедралата „Св. Петър“

The Penthouse: The Raleigh Hotel, Маями

Мезонетът на 550 кв. м е обзаведен в стил арт деко, а гледката терасите е към целия Маями.

Ty Warner Penthouse: Las Ventanas, Мексико

Плажната романтика е водела дизайнерите на този мексикански мезонет. Частната тераса може да бъде ползвана и като спалня в горещите летни нощи.

The Bulgari Villa: Buglari Hotel, Бали

Частен бар, кино, басейн и беседка за медитация, от която можете да се насладите на залеза, допълва лукса на дизайнерския мезонет в Бали.

Wraparound Terrace Suite: The Cosmopolitan. Лас Вегас

Цялата атмосфера на този мезонет е направена така, че да съответства на самия град. Едната нму тераса е предназначена само за коктейли.

The Imperial Suite: Park Hyatt, Париж

Освен с прекрасната си гледка към Париж, този мезонет е известен и със спа зоните си, разположени във всички бани.

Sultan Suite: Ciragan Palace, Ипстанбул

Този мезонет наистина прилича на султански дворец: стените са покрити в злато, има турска баня и разбира се- цяла свита прислуга.