Склонни сме да си представяме, че милионерите са хора с хубав и сигурен живот, защитени от всички несгоди и превратности на съдбата. Но и сред тях има крадци, убийци или просто- луди.

В момента Великобритания се тресе от случая с наследника на Tetra Pak Ханс Кристиан Раузинг, обвинен в убийството на съпругата си Ева Раузинг- най-богатата жена в Лондон. Двойката бе известна с наркотичната си зависимост и при обиска на дома бяха открити наркотици. Това обаче не е единствен случай, когато богатите са ставали обект на криминалните хроники:

Кристофър Фостър, бивш собственик на Ulva Ltd

Кристофър Фостър прави първия си милион от петрол. Работите вървят добре, докато през 2008 г. настъпва финансовата криза. Фостър влиза в големи дългове, има проблеми със закона. Тъй като не може да понесе банкрута и бъдещия позор, той убива 49-годишната си съпруга и 15-годишната си дъщеря, след което подпалва имението си и се самоубива.

Джон Дюпон, наследник на химическата империя DuPont

През 1996 г. наследникът на империята DuPont и спонсор на българския отбор по борба Джон Дюпон застрелва в дома си олимпийския шампион по борба Дейвид Шулц. След това мултимилионерът се барикадира в дома си и два дни оказва съпротива на полицията. И дотогава е публична тайна пристрастието на Дюпон към наркотиците, както и разстроеното му психическо здраве. Преди време той пристигнал при съседите си с танк, за да попита стопанката може ли да си играе с мъжа й. Никой обаче не взема мерки.

Картик Раджарам, бивш собственик на американския холдинг SKGL L.L.C.

Американецът от индийски произход Картик Раджарам убива жена си, тъщата, тримата си сина и се самоубива. Причината за трагедията е баналното пълно разорение във връзка с финансовата криза от 2008 г. Бизнесменът губи 1.7 млн. долара на Лондонската борса. В предсмъртното си писмо пише, че първоначалните му планове били да посегне само на себе си, но не можел да понесе да остави семейството си в мизерия.

Шрин Деуани, британски магнат

По време на медения месец в ЮАР през 2010 г. Ени- младата съпруга на магната Шрин Деуани е похитена и убита. Следите постепенно водят към съпруга, макар че южноафриканските власти така и не успяват да докажат вината му напълно.

Те смятат, че Деуани наема двама убийци, плащайки на всеки по 2 000 долара. Защо- остава загадка. Дали защото е разкрит или защото е несправедливо обвинен, милионерът прави няколко опита за самоубийство. В момента той се лекува в психиатрична клиника.

Джон Педли, бивш собственик на Empowered Communications и Eme Tech

Да завършим с една не така мрачна история. Своите първи пари Джон Педли печели... от обир на магазин. После краде имуществото от наетите от него къщи. Логично, един красив ден се събужда в затвора, където се зарича никога повече да не се занимава с нелегален бизнес. Излизайки обаче отново се връща към печеленето по лесния начин: започва връзки с омъжени жени, финансиращи неговите предприятия, разведен е, има проблеми с алкохола. Въпреки това успява да изгради телекомуникационен бизнес за милион и половина. През 2010 настъпва преломъ-: Педли прави тежка катастрофа, след която изпада в кома повече от месец. Събужда се нов човек: продава фирмата си, луксозната вила и заминава като доброволец в Уганда.