Само четири коли биха могли да бъдат продадени общо за над 20 млн. долара по време на търг в Пебъл бийч, Калифорния, през следващия месец, информира CNBC.

Аукционната къща Gooding & Co. ще продава Ferrari-та, които са били собственост на колекционер на име Шурман Улф,описван като един от най-ревностните привърженици на марката. Улф умира през миналата година.

Звездата сред четирите автомобила, която се очаква да се продаде за до 9 млн. дoлара е Ferrari 250 GT California Spider Competizione от 1960 г. От аукционната къща твърдят, че моделът е признат за един от най-великите спортни автомобили на всички времена. От него са произведени едва девет броя.

Другите три автомобила са:

Ferrari 340 MM Competition Spider от 1953 г. (дизайн Vignale). Това е последният от произведените общо 10 автомобила от модела. Цената му се очаква да достигне до 6.5 млн. долара.

Ferrari 500 TRC от 1957 г. (дизайн Scaglietti). Колата е описвана като "един от най-красивите състезателни автомобили на Ferrari за всички времена". Само 19 коли от този модел са произведени. Цената му се очаква да достигне 4.5 млн. долара.

Ferrari 288 GTO от 1985 г. Проектираната от Pininfarina кола е една от общо 272-та автомобила от този модел. Това е първия супер автомобил на Ferrari и разполага с електричекси прозорци и климатик. Цената му мже да достигне 900 000 долара.