Князът на Монако Албер Втори ще предложи на търг някои от старите автомобили от колекцията си, съобщиха ИТАР-ТАСС и Франс прес.

От аукционната къща "ArtCurial" информират, че сред лотовете ще са известни марки като Porsche,"Bentley, Panhard и Ford.

"Любовта към автомобилите е в кръвта на наследниците на династията Грималди" - обяснява с усмивка князът на Монако.

Не случайно в официалния каталог на търга може да се види снимка на бащата на Албер Втори - княз Рение Трети.

А неговият дядо е спомогнал в Монако от 1929 г. да се провеждат състезания в рамките на "Формула 1".
"Тази колекция ми е много скъпа. Затова на търга ще бъде предложена само една четвърт от нея - 38 от 150 автомобила" - казва княз Албер Втори.

Сред лотовете е личният автомобил на принц Рение Трети "Mercedes 500 SEC", който е оценен между 15 000 и 25 000 евро, съобщават от БТА.

Ще бъдат предложени за продажба също Panhard X19 от 1913 г., оценен между 25 хил. и 35 хил. евро, и Citroen 5HP от 1925 г., оценен около 15 хил. евро.

Освен за великолепни коли като "Ford Т", участниците в търга ще могат да наддават за често срещани автомобили като Fiat 500, Simca 8, Honda Civic и Volkswagen, чиито стартови цени са около 3000 евро.

С получените от аукциона средства князът на Монако ще попълни и обнови автомобилния си парк. Аукционът ще започне днес в Монте Карло. Наддаването ще продължи 4 дни.