''Spirit of Ecstasy е дух на възторга, малка богиня, избрала скоростта като висша наслада, и лети на носа на Ролс-ройс, наслаждавайки се на мелодията на свежия вятър в диплите на своето треперещо одеяние“- така през 1911 г. художникът Чарлс Сайкс описва своето произведение. През следващото столетие всеки нов ролс-ройс ще бъде сензация, квинтесенция на техническите достижения на своето време. Неизменна остава само летящата жена на капака на колата и нейния аристократичен дух. Затова и емблемата на Ролс-ройс ще бъде първата автомобилна емблема, която ще ви представим:

През 2010 г. Bentley изтегли близо 600 модела по целия свят заради проблеми с емблемата. При летящата буква B на капака на колата се оказа, че механизмът, който трябва да „прибира“ емблемата в случай на ПТП не винаги сработва, а това крие допълнителен риск от травми за ударените пешеходци. 596 коли Arnage, Brooklands и Azure бяха изтеглени, но емблемата стана култова:

Ексклузивната „драконова“ версия Rolls-Royce Phantom Year of the Dragon edition:

Pontiac с емблема като индианец

Знаменития Jaguar E-type e толкова символ на 60-те, колкото и The Beatles, и миниполите. Дивият звяр става едно от най-разпознаваемите лога в света

Живелите в социализма не могат да не си припомнят елена на руската „Волга“

Звезда на Mercedes-Benz.

Chevrolet Bel Air 1955 год.

Packard S8 1930 года.

Летяща дама на капака на Delahaye

Момче на капака Packard 902 Coupe Eight 1932.

Голо момиче на капака Luigi Colani Horch Mega Roadster.

Също, но на капака на Cadillac Sixty Special Fleetwood.

Стъкленият петел Cord L-29 Cabriolet 1929.

Stutz LeBaron Cabriolet 1930.