Актьорът Джордж Клуни предлага колата си на търг. Звездата от филма "Потомците" продава автомобила си Tesla Signature 100 Roadster от 2008 г., за да събере пари в подкрепа на хуманитарните дейности в Судан.

Очаква се колата, която е само на 2736 км, да бъде продадена за 125 000 долара. Автомобилът, който е един от най-ранните модели на двуместната спортна кола, ще бъде продаден на търг от Gooding & Company в Лос Анджелис на 19 август, съобщава БГНЕС.

"Много сме щастливи да покажем колата на Джордж Клуни Signature 100 Tesla в Пебъл Бийч, защото това е невероятна възможност да купите съвременна колекционерска кола с всички точни елементи - един собственик, звезден произход, историческо значение, ограничена серия и филантропски връзки", заяви президентът и основател на аукционната къща Дейвид Гудинг.

Приходите от продажбата ще бъдат предоставени на проекта Satellite Sentinel, създаден от Клуни и активиста Джон Прендергаст, който използва сателитни снимки за наблюдение на суданския регион за доказателства за "предполагаеми жестокости".

Клуни от дълго време говори за хуманитарната криза в Судан и през март беше арестуван с баща си и членове на Конгреса край посолството на страната във Вашингтон заради протестите им срещу злоупотребата с човешките права. Той беше пуснат от затвора същия ден, след като плати гаранция от 100 долара.