Промишленото производство на Германия намалява през юни, като спадът се оглавява от строителната продукция, информира Bloomberg.

Производството пада с 0.9% в сравнение с май, когато е отчело ръст от 1.7%, информираха от министерството на икономиката на Германия днес. Предварителните очаквания на икономистите бяха за спад в производството в размер на 0.8% според проучване на Bloomberg. Производството намалява с 0.3% на годишна база.

Днешният доклад е третият през настоящата седмица, който дава индикации, че най-голямата европейска икономика се забавя на фона на спада в търсенето на нейни стоки заради дълговата криза. Също тази седмица стана ясно, че германските фабрични поръчки намаляват два пъти повече от очакваното през юни, а износът на страната пада.

Производствената продукция на Германия намалява с 1% през юни, показаха днешните данни. Производството на капиталови стоки пада с 1.6%, а строителната активност бележи спад от 2% след скок от 2.6% за предходния месец.

През юни Централната банка на Германия завиши прогнозата си за ръста на местната икономика през 2012 г. до 1%, в сравнение с прогнозираните преди това 0.6%. Европейската комисия пък очаква 0.3% свиване на икономиката на еврозоната за настоящата година.