Днес партньорските дружества КИА Моторс България АД, Субару Моторс ООД, Б.Л.Лизинг АД и Юръпкар България направиха символична първа копка на нов търговско-сервизен комплекс, съобразен с най-модерните стандарти в автомобилния бранш и изисквания за корпоративна идентичност.

По традиция и за успех на новия обект в багера на строителя Аргогруп Екзакт ООД бе разбита бутилка шампанско, а отец Никанор от Гигински манастир "Св. Св. безсребърници и чудотворци Козма и Дамян" отслужи тържествен водосвет.

Модерният автоцентър ще бъде изграден на бул. „Цариградско шосе” в посока излизане от София, между кръстовището с ул. ”Димитър Пешев” и моста над р. Искър (срещу Горублянско ханче).

На разгърната площ от 9 300 м2 ще бъдат разположени компаниите-партньори: КИА Моторс България (879 м2), Субару Моторс (645 м2), Юръпкар България (523 м2) и Б.Л.Лизинг (201 м2). Значително пространство от 6 650 м2 в новия бизнес център е отредено за автосервиз, обслужващ двата автомобилни бранда.

Инвестицията включва и изграждане на локално пътно платно, осигуряващо достъп до търговско-сервизния комплекс.

Сградата е решена на общо четири нива – сутерен и три надземни етажа. С проекта са предвидени изискващите се за него паркоместа – общо 120, като интересен е фактът, че 49 от тях са разположени на покривната част, обособена за паркинг с усилена настилка за движение на колите, съчетана с тревни площи.

Сутеренната зона е предназначена за сервизни дейности, включващи тенекеджийно и бояджийно отделение със зона за изчакване на автомобили и складове към тях, склад за авточасти и автомобилни гуми.

На първия етаж са разположени автосервиз с приемно отделение, зона за изчакване на автомобили, автомивка със зона за прием и комуникация, пункт ГТП. Автосалоните на КИА и Субару с търговски офиси за обслужване на клиенти са на същото ниво.

На втори и трети етаж са локализирани административните офиси на компаниите, както и заведения за хранене. В новия комплекс са предвидени 125 работни места, като при откриването на сградата ще бъде назначен и нов персонал.