Олимпийският шампион и световен рекордьор в спринтовете на 100 м и 200 м Юсейн Болт категорично отхвърли спекулациите, че може да се оттегли от леката атлетика преди Олимпийските игри в Рио през 2016 година.

Ямайската спурезвезда обаче уточни, че е възможно да експериментира и да се пробва в други дисциплини в следващите 4 години.

"Да, със сигурност ще бъда там (в Рио), стига да съм здрав и готов. Ще ми бъде малко по-трудно, но чакам с нетърпение следващите Олимпийски игри", коментира Болт.

"Може би просто ще имам различни цели, способен съм на много неща в спорта. Треньорът ми иска да бягам на 400 метра, аз пък искам да опитам скока на дължина", сподели още Болт.

"Винаги бих могъл да се прицеля в рекордите, така че има различни варианти и след края на сезона ще решим какво да правим", добави атлетът, който вече се превърна в легенда.

Ако спринтьорът от Ямайка реши да се насочи към скока на дължина, той ще последва примера на легендарния американец Карл Люис.

Последният спечели титлите на 100 м на Олимпийските игри през 1984 и 1988 година, а между 1984 и 1996 година спечели 4 златни олимпийски медала в скока на дължина.