Бившият шампион по бокс в тежка категория Майк Тайсън ще се срещне с финансисти в Хонконг през следващия месец и докато той може да ги посъветва нещо за това как се излежава присъда, банкерите вероятно би трябвало да бъдат предпазливи, ако им предложи някакви инвестиционни съвети, информира Reuters.

Боксьорът, който, по собствените си думи, се е държал като "неандерталец" през по-голяма част от живота си, ще участва на годишния форум на клиентите на брокерската компания CLSA на 12 септември.

Осъденият за изнасилване Тайсън, който прекара три години в затвора, а впоследствие обяви фалит, откри религията и улегна през последните години. Той наскоро изнесе няколко моноспактакъла на Бродуей, разказващи за живота му още от детските му години, когато се е занимавал с кражби.

"Тайсън ще обсъжда живота си преди и след бокса, времето, прекарано в затвор за малолетни, вярата си, въздържанието, семейството и сценичната си кариера, в това число и представлението си на Бродуей," се казва в изявление на CLSA.

Тайсън стана най-младият световен шампион в тежка категория през 1986 г. на 20-годишна възраст и беше непобедим в продължение на няколко години.

Той бе осъден за изнасилване през 1992 г. По-късно се завърна на ринга, но само подсили образа си на лошо момче, след като отхапа част от ухото на Ивандър Холифийлд по време на мач през 1997 г.

Тайсън обяви фалит през 2003 г. и се отказа от професионалния бокс през 2006 г.

Брокерската компания CLSA, която концентрира дейността си предимно в Азия, обича да привлича внимание с годишния си форум, като кани известни личности. Бившия губернатор на Аляска Сара Пейлин и актьорът Джордж Клуни също са участвали на събитието.