Ето как наистина богатите мъже се отдават на страстта си към бързите коли: те купуват всички, които им харесват. Нека видим кои са притежателите на най-големите и блестящи колекции автомобили в света:

Роуън Аткинсън

Актьорът, който играе Мистър Бийн, има богат опит като шофьор на скъпи коли. Той притежава McLaren F1, Aston Martin V8 Zagato, Honda NSX, Audi A8 и Honda Civic Hybrid. Освен това има опит с каране между дървета, докато не успее да разбие скъпа кола в някое от рях. Единственият автомобил, който Мистър Бийн се кълне, че никога няма да си купи е Porsche. Защото няма да се задоволи само с едно, както обяснява самият той.

Уайклиф Жан

Хип-хоп изпълнителят Уайклиф Жан превърна част от печалбите си в музикалния бизнес в 40 коли, между които McLaren F1, Ferrari 360 Spider F1, спортен автомобил Pagani Zonda, яркорозов Cadillac Eldorado от 1957, както и Hummer H2 с аквариум. Всичките му автомобили са паркирани в гаража му в Маями.

Дейвид Бекъм

Въпреки че обяви, че започва да разпродава колекцията си, Дейвид Бекъм все още има с какво да се похвали: Bentley Arnage, BMW, Range Rover, Lamborghini, Aston Martins, Porsche, често правени по пръчка, както и Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe пълнят гаража на футболиста. Като данък на любовта на Виктория към Volkswagen Group, в гаража на Бекъм има още Touareg, Q7 и Cayenne.

Ралф Лорън

Прочутият дизайнер разполага с колекция от над 60 предимно червени коли, които стоят издигнати на бели платформи с черни пътеки между тях в гаража му в Ню Йорк. Колекцията включва няколко Ferrari, Alfa Romeo Mille Miglia Roadster от 1938-а, Bugatti Coupe от същата година и Bugatti Type 57SC Gangloff Drop Head Coup от 1937 г. Ралф Лорън притежава уникален Mercedes-Benz SSK Comte Trossi Roadster от 30-те години.

Джей Кей

Вокалистът на Jamiroquai очевидно обича колите, колкото и странните шапки. Той има над 65 луксозни коли, които включват Porsche 356 Speedster, 911 Carrera RS и GT3 RS, модифициран Fiat 500 Abarth, Ferrari 550 Maranello, Rolls-Royce Phantom и Lamborghini Miura SV. Преди време Джей Кей се сдоби и с Mercedes 600, принадлежал някога на Коко Шанел.

Кен Лингенфелтър

Наричат го „Султана от Мичиган“ заради богатата му колекция от над 150 автомобила, включваща редки американски модели, Corvettes и Mustang, около 20 Lamborghini Reventons (от които една влезе в музея на Lamborghini) и др.

Мукеш Амбани

Индийският милиардер, собственик на най-скъпата къща в света, има слабост към европейските автомобили. В колекцията му от 168 возила той притежава Mercedes, Bentley и Maybach.

Джей Лено

Известно е, че популярният телевизионен водещ притежава гигантска колекция автомобили. В нея влизат около 200 коли, мотори и камиони. В колекцията на Джей Лено има 22 автомобила от високия клас и 25 класически коли. Той е назначил цял сервиз, който да се грижи за колите му на пълен работен ден.

Шейх Хамад бин Хамдан ал Нахаян

Шейх Хамад бин Хамдан ал Нахаян е този прословуто суетен дубайски шейх, който накара да изпишат името му в пустинята с толкова големи букви, че да се виждат от Космоса. Сред екстравагантните притежания на шейха са седем Mercedes 500 SELs,боядисани в седемте цвята на дъгата. А вместо гараж за колите е построена специална пирамида. Шейхът притежава автопарк с повече от 200 коли.

Султанът на Бруней

Султанът на малката страна в Южнокитайско море Хасанал Болкиах е известен с прекалено голямата си колекция луксозни возила- над 2000. Няколкостотин Ferrari и Bentley, около 200 броя BMW, Jaguar, Porsche и Rolls-Royce , няколко правени по поръчка Lamborghini и колекция от 500 коли Mercedes влизат в тази колекция. Носи се обаче слух, че султанът не няма навик да се грижи добре за коли-мечти, които притежава.

Вижте още: Как плейбой от Бруней изхарчи 14.8 млрд. долара?