Ново протестно шествие срещу високите цени на горивата организират активисти във Facebook. Този път недоволството ще е и срещу поскъпването на тока и водата.

Протестно шествие ще се състои на 15 септември от 17 ч. на площада пред Народното събрание, съобщиха на специална пресконференция активисти от Facebook групите "Ние сме против високите цени на тока!", "Не на монопола на топлофикация!", "Не на високите цени на горивата!".

Групите в социалната мрежа се обединяват под надслова: "България иска!", защото смятат, че системно се потъпкват гражданските права на хората в страната, съобщи bTV.

Настояваме незабавно да се отмени приетото увеличение на цената на тока с 13%, а 100% от произведения от АЕЦ "Козлодуй" евтин ток да се използва за задоволяване нуждите на вътрешния пазар, заяви организаторът на шествието Дончо Дудев.

Сред исканията на протестиращите са и либерализирането на вноса на горивата и намаляване на ДДС-то, мита и акциза върху тях.

Поредица от протести срещу високите цени на горивата се проведоха още от средата на миналата година в големите градове на страната.

Шествията отново бяха организирани в социалните мрежи и в тях се включиха шофьори от цялата страна. В автошествията протестиращи спираха на бензиностанциите и си наливаха гориво за стотинки.