До каквото и да се докосне култовият Агент 007- напитки, жени или коли, всичко става култово явление и обект на обожание. След като видяхме момичетата на Бонд, нека си припомним кои коли бяха удостоени с неговото внимание през годините:

Основната кола на Бонд е Aston Martin. Неговата DB5 будеше желания не само със стила и сребристия си цвят, но и с всички шпионски приспособления, които поразяваха въображението на зрителите. Автомобилът, който се появи във филма през 1964 г., бе продаден през 2010 г. за 4.6 млн. долара.

BMW Z8 се появи в „Само един свят не стига“ (1999). От този модел бяха произведени около 5000 коли, които бързо бяха разпродадени при основна цена 128 000 долара.

В В „Живи светлини” Бонд се качва на V8 Volante на Aston Martin, снабдена с всичко необходимо за борба със световното зло: лазери, ракети, подслушвателни устройства, радиопредаватели.

Alfa Romeo 159 се появи в „Спектър на утехата“ през 2008 г., но не като автомобил на Бонд, а в сцената с бясната гонитба между две такива коли и съперникът й- Aston Martin-а на Бонд. Лимитираната серия включваше 250 бройки, всяка с цена от 300 000 долара нагоре.

„Винаги ще има утре“ и BMW 750iL, която дори може да се управлява дистанционно.

В „Човек живее само два пъти“ Toyota 2000GT блести с екзотичната си красота сред колите на Бонд. Лимитираната версия е пусната в продажба на цена около 2000 долара. Днес една такава кола струва около 200 000.

В „Не умирай днес” Бонд кара още една култова кола с красноречиво име Aston Martin Vanquish. Цената на тази кола стартира от около 340 000 евро.

Lotus Esprit намира място в два филма за Бонд и впечатляваше със способността си да се превръща от кола в подводница и обратно. Такава кола в наши дни в САЩ може да се купи за около 20 000 долара, но със сигурност не разполага с екстрите, които показва в „Шпионинът, който ме обичаше“ и „Само за твоите очи“.

AMC Hornet в „Мъжът със златния пистолет” би изглеждала някак бледо на фона на останалите коли на Бонд, ако не беше култовата каскада, при която Бонд прелита с нея над река, преобръща се във въздуха и се приземява на другия бряг, продължавайки преследването.

Съвременната DBS е елегантна и изработена от високотехнологични материали. 12-цилиндровият двигател,510-те конски сили и ускоряването до 100 км/ч за 4.2 сек. й дават възможност да избегне нежеланата компания на двете Alfa Romeo 159, за които споменахме. Цената й отново е около 300 000 долара.