Австралийският премиер Джулия Гилард пак влезе в новините в Австралия с поредното си зрелищно падане от високи токчета - този път близо до мемориала на Ганди в Ню Делхи, където е на посещение, пише "Дейли телеграф".

Гилард не е пострадала и незабавно е казала, че е добре, въпреки че паднала по очи, след като обувката й потънала в меката трева.

Излизайки от неудобното положение с шега, тя отбелязала пред журналист, мъж, който я попитал как е, че едва ли ще разбере "логистиката", както се изразила, на ходенето с високи токчета по трева.

"Мъжете, които по цял ден ходят с ниски обувки, не знаят, че ако си на висок ток, той може да заседне в меката трева. И когато се опиташ да си извадиш крака, обувката не излиза. Останалото го видяхте", каза Гилард.

Гилард е първата жена премиер на Австралия. Тя стана известна с честите "злополуки" с обувките си. Преди два месеца в Сидни, докато излизаше на сцена, за да говори за нова програма за киберсигурност, едната обувка - пак на висок ток - й се изхлузи, предава БТА.

Най-известна обаче остава случката, когато тя загуби обувка, докато охраната я извеждаше бързо от протест на аборигени в Канбера през януари. Протестиращите по-късно размахваха обувката - тъмно синя, номер 36, тип деколте - и искаха да я продадат в eBay. Въпреки че имаше оферти от 1400 лири, обувката бе върната по-късно на премиера.