Времената на отчаяние изискват отчаяни мерки.

AP информира, че изпаднал във финансови затруднения гръцки футболен клуб, който преди време е получавал държавни средства, е намерил необходимите му за оцеляване пари, като е приел два нови спонсора — публичните домове Villa Erotica и Soula's House of History.

Аматьорският клуб Voukefalas не е единственият отбор, на който се налага да търси финансиране от нетрадиционни източници. Другите клубове обаче се придържат към спонсори като будки за дюнери и производители на сирене фета.

В защита на футболния отбор трябва да се отбележи, че проституцията в Гърция е законна.

"За съжаление аматьорският футбол беше изоставен от почти всички", казва Янис Бациолас, председател на Voukefalas, който е собственик на туристическа агенция и е резервният вратар на отбора. "В момента е въпрос на оцеляване".

Не всички обаче са доволни от новите спонсори на отбора.

Спонсорството разбуни духовете в град Лариса, откъдето е отборът. Организаторите на аматьорската футболна лига му забраниха да използва розовите си фланелки по време на мачове, заявявайки, че спонсорството нарушава "спортния идеал" и не е подходящо за малолетни фенове.

Бациолас признава, че спонсорството е изненадало отбора. "В началото момчетата не повярваха", казва той. "Когато видяха отпечатаните фланелки обаче го намериха за забавно."

Спонсорът и собственик на публичен дом Сула Алевриду е платила 1 312 евро за фланелките и в момента Бациолас обжалва забраната за използването им.