Chevrolet потвърди, че седмото поколение на модела Corvette ще бъде показано официално за първи път вечерта в неделя, 13 януари 2013 година в Детройт. Като първа стъпка към предстоящия дебют, Chevrolet показа новата емблема с кръстосани флагове на бъдещото поколение Corvette.

"Новото седмо поколение на Corvette заслужава тази нова емблема," отбеляза Ед Уелбърн, вицепрезидент на GM с отговорност за дизайна в глобален мащаб. "Новото оформление на кръстосаните флагове отразява напълно характера на следващия Corvette. Флаговете изглеждат много по-модерно, технологично и с повече детайли отпреди, с което подчертават изцяло новата конструкция и същност на новия автомобил."

Новата емблема с кръстосани флагове бе представена на пистата Road Atlanta в рамките на събитието, отбелязващо победата на отбора на Corvette Racing в класа за автомобили на основата на серийни модели GT в тазгодишния шампионат American Le Mans Series.

Марката Chevrolet си осигури победата при конструкторите в шампионата, Corvette Racing се окичи с титлата на отбор-победител, а Оливър Гейвин и Томи Милнър грабнаха шампионската титла при пилотите с четири победи в деветте кръга, предшестващи надпреварата Petit Le Mans, която слага финала на сезон 2012 в шампионата ALMS.

Спечелените титли правят отбора на Corvette Racing най-успешния тим в историята на серията ALMS с общо 77 победи в класа, осем шампионски титли при пилотиите и по девет отборни и първи места при конструкторите от 2001 година досега.

Отборът е носител и на седем победи в своя клас в 24-те часа на Льо Ман от 2001 година насам. Отборът на Corvette Racing ще продължи да използва състезателния болид C6.R и през следващия сезон в шампионата ALMS, а C7.R ще се появи на пистата през 2014 година.

Емблемата с кръстосани флагове е отличителен белег на модела Corvette от момента на представянето му през 1953 година. Изображението винаги е включвало чифт знамена – едно карирано в черно и бяло и друго с "папийонката" на Chevrolet и френската Бурбонска лилия.

Дизайнът на емблемата се развива през годините, но остава неразделна част от всичките над 1.5 милиона автомобила Corvette, произведени от 1953 г. до наши дни.

При седмото поколение на Corvette, дизайнът на кръстосаните флагове е с по-технократско излъчване, по-изразени ъгли във формите и създава впечатление за повече динамика с пропорциите си, отразяващи тези на новия модел. Емблемата се отличава и с по-детайлна разработка, демонстрира повече дълбочина, цвят и внимание в изпълнението на отделните елементи.

Преди окончателното одобрение на крайния вариант са прегледани повече от 100 различни разработки на емблемата.