Наскоро ви показахме кои са най-доходоносните престъпления и най-богатите наркотрафиканти.

Вижте и 6-те най-богати престъпници в света:

Пабло Ескобар – 30 млрд. долара

Той бе шеф на наркокартела Маделин в Колумбия. В най-активните си години е бил 7-ият най-богат човек на света.

Дарил много средства за подобряване на условията на живот в родния му квартал.

Денис Козловиски – 600 млн.долара

Днес един от най-популярните начини да забогатеете е като си проправите пътя към голяма компания и след това започнете да източвате средства за лична облага.

Точно това е правил Денис Козловски, докато е бил шеф на Tyco. Той и финансовият директор използвали парите на компанията като свои собствени.

Денис си купил къща за 19 млн. долара, апартамент в Ню Йорк за 18 млн. долара и други луксозни придобивки. Успял да източни 600 млн. долара преди да бъде хванат.

В момента е в затвора.

Ал Капоне – 100 млн. долара

Той е най-известният гангстер в историята на САЩ. Купува си имение във Флорида, което прави своя крепост.

Единственото, за което не давал пари са данъци. В крайна сметка властите успяват да го осъдят точно за това – неплащане на данъци.

Умира в затвора.

Амадо Карильо Фуентес – 25 млн. долара

Той е шеф на нарокартела Хуарез в Мексико. Бил много добър в „професията си“ – успявал да вкара 4 пъти повече кокаин в САЩ отколкото всеки друг.

Не са го хващали. Умира на операционната маса, докато си правел пластична операция, с която целял да промени външността си, за да избяга от властите.

Лиона Хелмсли – 2 млрд. долара

Тя била обикновена шивачка в цех, докато не се оженила за Хари Хелмсли. Веднага станала шеф на Helmsley Palace Hotel и си спечелила славата на богата кучка. Вдигала скандали на персонала за най-малкото нещо.

През 1988 година тя и съпругът й са признати за виновни за измами и изнудване. Тя отива в затвора и е глобена със 7 млн. долара. Тези 7 милиона обаче са нищо в сравнение с нейните 2 милиарда. Умира през 2007 година и оставя 12 млн. долара на... кучето си.

Бърни Мадоф – 820 млн. долара

Става известен с това, че завлича стотици инвеститори в гигантска схема тип „пирамида“.

В момента е в затвора и ще остане там до края на живота си.