Бихте ли платили 650 евро за чиния ягоди със сметана? Собственикът на бар в Манчестър силно се надява. Главният готвач на заведението се постарал доста, за да събори рекорда и да направи най-скъпа версия на този популярен летен десерт.

Специалитетът на британската сладкарница се сервира в бар Circle 360 в Трафорд в чест на Уимбълдън 2012. Как обаче успяха да превърнат една чиния ягоди в десерт на цена 650 евро?

Ето как - кристалната чиния, чийто автор е Джаспър Конран и в която се сервират ягодите, клиентът може да вземе със себе си. Само чинията струва 200 евро, посочва БГНЕС.

Десертът е от мус с шампанско Pommery Cuvee Louise от 1999 г., бутилката е за невероятните 930 евро. Към десерта трябва да се прибави и топка сладолед от мандарина с тънки листенца карамел и естествено, към всичко това съвършено узрели ягоди, откъснати от околностите.

"Ягодите със сметана са любимият десерт на феновете на Уимбълдън. Затова и помислихме в менюто да предложим нещо ексклузивно", обяснява собственикът на заведението Норис Пентън. "Възможно е да са най-скъпите ягоди в света, но си струват..., освен това и са много вкусни", обяснява още Норис.